dinsdag 25 december 2007

Dutch invasion@Boston 2007

Bedankt voor alle reacties, kaarten en nw jaars wensen,Iedereen Pretigge Kerst gewenst!

Zo na alle drukte ff tijd voor een verhaaltje vanuit Boston, geen kerstverhaal maar gewoon weer een verslagje van krookie, :


December@Boston2007-II Bezoek uut Nederland

Na alle holiday parties is het tijd om me klaar te maken voor de “invasie” van een paar extra nederlanders. Snel nog wat werk afronden, nog ff snel sporten, laaste dingetjes regelen en de plaatslijke sociale kontakten nog ff op peil houden.

Zaterdag 15dec2007
Mark@Boston dag 1
Vandaag zijn er examens op de Teakwondo club, een grote happening die wordt afgesloten met een potluck. Ben ’s ochtens nog wat bezig en kom vtij laat aan op de club, wel jammer want nu mis ik de de test van de zwarte bandersL. Maar ja, moet nu toch echt gaan m’n neefie ophalen vanaf Logan.
Gelukkig let Mark beter op dan mij en onderbreekt ie het relaxte lezen, had hem niet gezien. Via de grijze en rooie lijn zijn kan ik behoorlijk snel introduceren in de cambridge met 25 cm sneeuw en kou. Allereerst naar de Potluck. Aangekomen blijkt dat eenieder enorm veel eten heeft meegenomen resulterend in een goed uitgebreid buffet en een goede introductie tot de amerikaanse cultuur? De stroopwafels zijn net als de verslavende pepernoten een succes. Het vele eten en de lange speeches en dankwoorden doen m’n zienderogende verzwakken, ruim voordat er opgeruimd moet worden en de kroeg in het zicht komt escorteer ik Mark naar huis.

Zondag 16 dec 2007
Weer zit niet echt mee vandaag, weer een sneeuw storm met Noordooster storm overgaand in regen? Bleeehh, niet echt weer voor mij en geen weer om ff Bosston te showen. Had een gids geregeld die , volgens eigen zeggen, mooiere dingen kon vertellen over Boston dan een standaard gids. Helaas zit deze gids ingesneeuwd en moet ik zelf maar als gids operen.
Leidt m’n neefie naar het Science Museum (http://www.mos.org/). Door de slurie bereiken we het museum. De meeste mensen blijven verstandig thuis, waardoor het heerlijk rustig is in het museum. Alles is dan ook goed toegankelijk. Het museum is te vergelijken met het wetenschapsmuseum en staat bol van leuke weetdingetjes, we bekijken een aantal shows/films:” Mind Games and Optical Illusions, Into the Unknown, The World of Sharks. Een tweede potentiele gids belt ook af , geen weer om naar buiten te gaan wordt er gemeld. Mmm we zijn hier uitkeken en buiten blijkt het weer er niet beter op te worden. We proberen de slurie massa, bah, te ontwijken maar bij het oversteken krijgen we toch natte voeten. Tot grote ergenis van m’n neefie kan ie niet de juiste ID(21+) tonen en wordt hij bij de Beantown pub ( http://www.beantownpub.com ) zelfs geweigerd en in Kinsale Ierse pub (http://www.classicirish.com/kinsale_about.html) drink in m’n eentje een verrassend goede biertje (Clipper City Uber Pilsner (MD) ?). Geen traditionele pub hamburger met bier voor mark, we besluiten om onze schoenen te verwisselen voor een droog exemplaar, eten toch een hamburger bij Reningtons doen wat het weer ons toelaat, we pikken een filmpje, I am a legend.
Maandag 17dec07

Om 7:30 heb ik een prive training van een van de 50 trainers op de gym. Heb een exclusieve gastpas geregeld voor m’n gast maar die is niet aanspreekbaar. Vol spijt haast ik me naar de sportschool, pfff. Rond koffietijd voeg ik me bij mark die aan de door hem geliefde bagels zit. Ondanks de felle zon maakt de koude noordoosten wind de gevoelstemperatuur buiten -20. Ondanks dit doen we een tour door Harvard, met als hoogtepunt harvard memorial hal, en dit alleen omdat het binnen was, haha (http://www.news.harvard.edu/tour/main.html). ‘Ouwe shit’ was het kommentaar van m’n neef en gaan dan aan het eind vam de tourr ook zo snel mogelijk opwarmen met een Hot Chocolate en chocolatechip koekies bij de Au pain au bain op harverd square. ’s Avonds krijgt mark een introductie in de Taekwondo en sluiten besluiten we de avond af te sluiten met 1 biertje bij het wel bekende Tommy Doyles(http://www.tommydoyles.com/). Er zitten niet veel mensen binnen, maar Pat(rick) schenkt ons met plezier een biertje (tot vreugde van m’n neefie). Al gauw staat er toch nog een biertje en krijgen we naast een bier van Tim(othy) ook nog eens goede tips en een waslijst aan pubs voor onze geplande trip naar New York. Het feest is compleet als iemand van Legal seafood met hapjes langskomt, lekker hoor. Een goede afsluiting van de dag, jammer dat ik morgenvroeg aan het werk moet.
Dinsdag 18dec07
Pfff, aan het werk probeer zo veel mogelijk af te ronden, maar besluit morgen toch maar terug te komen. Ga een beetje op tijd naar huis zodat we een redelijk stuk van de freedom trail (http://www.thefreedomtrail.org/) kunnen doen. Eten in Feauneuil Hall en halen koekies bij Mikes pastry shop. Snel gaan we naar de sportschool voor een korte training voordat ik weer naar het vliegtveld moet. In de loop een wrap mee en dan kan ik m’n ouders verwelkomen in het US-avontuur. Mark moet zich verplaatsen naar de slaapbank, ’s nachts verbaas ik me vooral hoeveel lawaai m’n familie kan maken maar slaap helaas niet veel.
Woensdag 19dec07
Ik ga (te) vroeg aan het werk om m’n 50L te beeindigen. De familie komt rond 10 urr m’n werkplek bewonderen, moet ze na een degelijke tour door Percivia wegsturen en besluit niet mee te gaan op de trolley tour door Boston, eerst alles goed afronden voor ik met een gerust hart op vakantie kan. De tour (http://www.historictours.com/boston/default.htm) krijgt wel goede recensies van de familia. Mooie verhalen bij thuiskomst, leuk! We besluiten te gaan “eten” in de stad, maar belanden bij het BankNorth Garden en verassen daar m’n neefie met tickets voor Premium seats voor een wedstrijd van de Celtics tegen de Detroit Pistons. Jesus wat dure tickets maar wel top. Een dame leidt ons naar onze plaatsen en er is zelfs een serveerster, wauw. De wedstrijd begint met het amerikaanse volkslied, vol bewondering kijken we naar Garnett, Pierce, Rondo, Ray Allen en de anderre toppers. In de pauzes is het tijd voor ander vertier, prijsschieten, kinderen racen over de vloer en bij de show van de cheerleedres blijven we ook vol interese hebben in deze amerikaanse hapening. Halverwege staan “we” met tien punten voor, maar in de 3 en 4 periode staan we ineens achter, damn. Vlak voor het eind komen we weer goed terug en de Noise time hoeft eigenlijk niet meer aan om het publiek uitzinnig te maken. Bij het verdedigen Schreeuwen we D-Fense, D-fens aanvallen worden ondersteund met ritmisch geklap en geschreeuw. Spannend man,al een tijdje te spannend om op onze lederen klapstoel te blijven zitten .Met nog 21.1 seconde te gaan maken we gelijk en veroveren de bal.JEEEEUUUHH, Met nog 7.1 sec, te gaan een schot voor de overwinning, ahh, mis. Nou ja verleging dan maar, met nog 0.1 seconde te gaan een schot van de Pistons, niet goed maarrrr een persoonlijke fout van Rondo, *@^!, 2 vrije worpen. Wat een wedstrijd, met 85-87 helaas het eerste thuisverlies van de Celtics,maar ja wel een mooie ervaring. (http://www.nba.com/celtics/) .
Donderdag 20dec07
Vandaag op tijd op spullen pakken voor de trip naar NewYork. We hebben neen auto gehuurd en krijgen hiervoor bewondering van het hotelpersoneel en anderre Bostianen, New York is wel erg choatisch en druk hoor, maar ja we zien wel. Doordat het verhuurbedrijf de auto pas later kan leveren gaan we iets later op weg dan geplannend, maar ja wel voor de helft van de kosten. Het sneeuwt ook aardig, maar we kunnen toch nog op pad, op naar de grote appel, New York here we come....

Geen opmerkingen: