zondag 21 oktober 2007

week 4/5?-Regatta,Boston Bruins Red Sox

Week 4/5- Boston Bruins

Zaterdag 20okt07

Yess weekend; sportsweekend. Vandaag een druke dag; Regetta Race, Boston Bruins en Red Sox.
Allereerst staat een Ijs hocky Game op de program: the Boston Bruins versus the NewYork Rangers. Om aan te geven hoe sport/baseball gek the Bostians zijn kreeg ik een bericht dat de Wedstruijd van de Bruins verplaatst is, en wel 2 uur eerder in de middag(zie onderstaand bericht van de website). De Red Sox spelen hun 6-de play off wedstrijd en omdat het blijkbaar onmogelijk is voor de sportfans om ook maar iets te missen, wordt de Ijshokeywedstrijd gewoon verschoven, simpel toch.

Boston Bruins news (van http://bruins.nhl.com/):
B's Announce Time Change: 4 p.m. Start on Saturday
Boston Bruins
Oct 19, 2007, 1:52 PM EDT
Boston Bruins Announce Time Change For Saturday, October 20 Game vs. New York RangersStart Time Now 4:00 p.m. ET at TD Banknorth Garden

The Boston Bruins announced today that they have rescheduled the start time of their game against the New York Rangers on Saturday, October 20 to 4:00 p.m. ET at the TD Banknorth Garden in Boston. The game was originally slated to begin at 7:00 p.m. ET. With the Boston Red Sox taking on the Cleveland Indians Saturday night at 8:00 p.m. ET, the time change will afford all Boston sports fans the opportunity to enjoy both the Bruins and Red Sox games. The Bruins game will be televised live on NESN and broadcast live on WBZ 1030 AM, with pregame shows
beginning at 3:30. Gates will now open to the general public at 3:00 p.m. ET and to premium seatholders at 2:00 p.m. ET.Fans with any questions can call the Boston Bruins Fan Relations line at 617.624.BEAR

Enfin, vindt het niet erg, vondt het wel jammer de Red Sox game niet te kunnen zien (voorgaande illustreed al hoe zo’n happening het is).

Eerst nog even naar de “Head of the Charles Regetta Race”, een wereldberoemde bootrace van 3 mile door de Charles.
Langs kraampjes lopen we langs de rivier, boten proberen elkaar te snel af te zijn, maar omdat ze na elkaar starten is er weinig spanning. Na een Boston Bread Clam Cowder(soort zeevruchten Soep deze keer geserveerd in een brood bol.) toch maar opmaken voor de Bruins.
In het stadium begeef ik me met een hotdag en een Bier naar de “nose bleeding area”.
Het begint met het zingen van het nationaal volkslied en een ware patriot ondergaat dit ernstig met je hand op je hart. Daarna veel lawaai maken en bier drinken.
Het blijft de gehelewedstrijd spannend, tegenstanders onderuit of strafbank verwijzing is goed zeker omdat de tegenstander Yankees zijn is er wat extra onderling rivaliteit ook op de tribunes. Na 3 * 20 minuten is er nog niet gescoord en ook in de extra tijd niet wat resulteerd in een shoot-out , de eerste drie sterspelers van de Rangers missen en dan de scooren de bruins wel: GEWONNEN, in een oorverdovend hilarisch lawaai wordt verlaten we het stadion. De Bruins en de Red Sox is wat rondsingd. Snel naar “the Harp” (http://www.harpboston.com/harpboston/) de pub a/d overkant klaarmaken voor ”the game”. De Red Sox spelen hun 6-de playoffs wedstrijd tegen de Indians. Dit is hier een overgrote hapening als het nederlands elftal.
Op 2 grote schermen of of een van de 10 tv volgen we de wedstrijd, De wedstrijd verloopt voorspoedig met veel high 5-jes vieren we de de ene naar de andere goede slag (of misser van de Indians). De sfeer zit er dan ook goed in en de band die direct na de wedstrijd begint is goed en heeft dan ook geen moeite om de sfeer vast te houden. Blijf zelfs nog ff dansen(hoop dat het nog wat lijkt), ppff vermoeiend....

zondag 21 oktober 2007

Te vroeg wakker, damn,maar ja ff rustig aan. Loop in het zonnetje naar het Issabel Stewart Wagner Museum ( http://www.gardnermuseum.org/ ), tijd voor wat cultureel verantwoord vermaak. Het is een museum met oude schilderijen, sculpturen, meubels en een prachtigge binnenplaats, dit straalt de rust uit die ik ff nodig heb:-).
In dit parachtigge museum spelen drie jong vrouwen(trio dus) twee klasieke stukken.
Echt relaxed in de mooie omgeving en met de het kamermuziek op de achtergrond soes ik bijna weg. Maar dan is het ook al weer bijna voorbij, wel leuk om de interactie tussen de drie op goed te kunnen zien en de tengerre aziatische achter de te grote piano toch een goed concert weggeeft.

Hierna rustig terug opmaken voor de beslissende game 7 . Halen Red sox in de World Series of toch niet, kan Matsuzaka middels een goede pitch de Red Sox naar een overwinning loodsen ???
Exiting man! Met een Peruaans hotelgenoot bekijk ik de begin van de game, hij verlaat de Game voor sigaretten, maar al ben ik uitgeput ik blijf nog ff. Spanning stijgt en maar snel volgen enkele high 5-jes. Onder luidt gejuich vier ik uiteindelijkde overwinning van de rooie sokk'n 11-2, YESSS!
(By Dan Shaughnessy, Globe Staff)
Completing a comeback from a 3-1 series deficit, the Red Sox won their 12th pennant last night. Clearly, the Red Sox fear no team and no situation. Faced with three consecutive must-win games, Boston outscored Cleveland by an aggregate, 30-5.














Geen opmerkingen: