dinsdag 1 januari 2008

Kerst@Dover-Vermont


Zo een nw jaar, 2008. De eindeloze terugblikken naar afgelopen jaar zijn gelukkig afgesloten. Maar toch nog ff een verslag van onze trip naar Dover een plaatsje in de groene bergen in het idillisch, ongerept staatje Vermont.

Maandag 24dec07

Na New York nu ff heel wat anders, Pappa en mamma zijn wat ziekkig. door het rare amerikaanse voedsel?Nou ja, voor mij nu ded taak om de trip naar Vermont voor te bereiden. Vergeet dat kerstavond heel belangrijk is, dus na wat sporten wordt het allemaal wat krap maar kan gelukkig heel wat voedsel inslaan. Terug in de hotel blijkt m'n wasbak vol met een zwarte ondefinieerbare substantie te zijn gelopen, de technische dienst kan er niks mee, dus ik krijg een andere kamer toegewezen, wat een gedoe. Houdt m'n ouders nog ff wakker door ze te verslaan met Skip bo (een vreemd kaart spelltje) Alvorens ik 'naar huis vertrek'.

Dinsdag 25 december, 1e kerstdag; Boston-> Vermont
Na een relaxte ochtend zijn de spullen gepakt en kunnen we op pad naar de Cabin van m'n baas (John Chon).

We missen een afslag, maar rijden toch het mooie Vermont in, met mooie slinger weggetjes en nog redelijk ongerept amerika en sneeuwlandschappen. Ongeveer drie uur later zijn we in Dover en gaan we de bergen in. Voor m'n gevoel komen we uit in 'de middle of nowhere' maar a/h eind van de inrit staat een mooi huis. De inrit is wat glad dus wat extra gas dan maar. Sliding en slipend komt de KIA op drie kwart van de inrit tot stilstand en glijden we terug. Uoehuhiioeoe, is het kommentaar van m'n moeder en we komen 10 meter terug tot stilstand. We proberen het nog twee keer, m'n ouder proberen de auto te duwen maar uiteindelijke staan we dwars op de weg tussen het sneeuw geklemd en geven het op. de rest maar lopen? Mams probeert de vele spullen naar boven te brengen, maar op handen en knieen gaat dat niet werken, We legen de auto, stuur m'n ouders omhoog en glij de afrit af naar benedenen rij snel terug naar Dover. Er is niet veel open, maar bij een skishop koop ik snel een paar snowboots en rij in de schemer terug. Terug parkeer ik halverwege en heb met de warme boots wat meer grip en loop door de sneeuw een aantal keren naar boven en terug. Hehe dat was 'exciting', wel lachen hoor. Nu de kachel nog aan,geeft wat problemen omdat mams de noodswitch heeft geactiveerd.Kamer utizoeken en eten maken, we zijn geinstalleerd in ff relaxed voor de haard. Kerstsfeer allom en heel ff heel wat anders als Musselkanaal, Nederland, Boston of New York.



Woensdag 26december Exploring Dover Vemont.

2de kerstdag is niet heel bijzonder voor de amerikanen, maar een tijd voor wederom grote sale.

Wij gaan de omgeving verkennen. Probeer het Snowshoeing (sneeuwschoenlopen, of zoiets?), met de speciale sneeuwschoenen loop ik over de sneeuw door de bergen, grappig hoor en zeker handig.Hierna op naar mount snow(http://www.mountsnow.com/) , het ski resort van Dover. We zijn een beetje laat dus ski lessen kunen we beter morgen doen. We kijken wat in dit ski dorpje drinken wat koffie en eten een de lekerre traditionele hamburger. Op weg naar huis koop ik een heuze sneeuwbroek en jas en beloof de mooie Francaise later terug te komen om ski's te huren :-).We zorgen dat we 's Avond voor donker thuis en de heb m=niet voor niks inkopen gedaan: moet zelf een diner bereiden wat zorgt voor voldoende energie voor het skien van morgen.

Donderdag 27December07

Weer kerst? Lijkt er wel op maar vandaag gaan we skien. Vroeg op om op tijd te zijn voor de Adault snow trial clinic. Betalen, sdkischoenen aan en ski's mee en we voegen ons bij de rest van de groep kneusjes. Leren hoe te staan en de bocht om te gaan en naa wat oefenen kunnen we naar boven. Mams valt op de raarste momenten en heeft dus het vallen ook goed geofend,maar eenmaal boven op de beginnershelling wordt ze toch wat nerveus en ziet het vallen er ook niet zo goed meer uit. Pappa staat ook niet helemaal stabiel maar uiteindelijk gaat het met kleine bochtjes terug de helling af toch redelijk goed, zelfs Beppie komt de laatste bochten goed door. de instucteur is trots op ons, na zo'n 2,5 uur klooien mogen we zelf op pad. Het weer is er niet beter op geworden (natte) sneeuw/motregen achtig. Eerst de innerlijke mens versterken alvorens we een nieuwe oefen stek opzoeken.

Deze Beginners heling is al wat hoger en vooral uit de stoeljeslift is behoorlijk wat moeilijker hier, direct naar beneden en bochie om. Kan de swiepende stokken van pappa net ontwijken en zie hoe ie de sneeuw ophapt:-). Na een paar keer dit herhaald te hebben laat m'n familie achter en ga een lift hoger. Daarna nog hoger tot net naast de top, boven aangekomen ben ik net een sneeuwman en volg ik een turkse liftgenoot naar beneden, het sneeuwt nu ineens tering hard, zie ook bijna niks, op gevoel maar verder. Hoewel het de groene route is zijn sommige stukken behoorlijk steil en snel(zeker als er wat ijs ligt).Pappa doet het, op z'n ouwe dag, ook goed , niet slecht;-). Mams mist het vertrouwen,is wat beurs en is er snel flauw van.

Moe gaan we a/h bij het schemeren voorzichtig naar huis(beetje glad).

Na het eten blijkt de afwasmachine stuk, de technische man moet er bij komen(ik). Mmm dat weet ik ook niet, skype de backup lijn maar die heeft ook geen idee. Geen zorgen dit weekend laat ie er wel ff naar kijken, oh probeer ander het knopje onde de keukenkastjes e's? Haha,jawel hoor er zit een lichtschakelaar voor de afwasmachine, wie heeft die nu verzet? Nu ja wel makkelijker voor later, nu heeft mams weer ff gezllig kunnen afwassen.


Vrijdag 28dec07

Weer skien, weer is wat beter. Skies huren en de berg op. Mams is de Papparazi. Het weer en de sneeuw is wat beter. Al gaat het met deze lange ski's en anderre schoenen nog niet echt lekker. Ff wennen, hap met m'n ski's twee keer in de sneeuw wat leidt tot spectaculaire valpartijen.

Best vermoeiend dat skieen, maar heb nog wel wat energie over voor een tocht met een sneeuwmobiel. Vader bewaakt de basis en moeder komt achter op bij mij. Samen hebbben we behoorlijk wat gewicht maar mike(onze gids) heeft vertrouwen in ons:-). Na een korte uitleg kan de helm op en wordt kan er gas worden gegegen. Vol gas gliberren en glijden we de huevel op. Dan door het bos, stuiteren we heen en weer door kuilen en plassen, goed meehangen driver and mom moet een geheel zijn. Met 50km/hr gaan we verder, mooi hier, maar blijft werken om de scooter onder cotrlle te houden zonder dat mams er afvalt en/of m'n edele delen het zadel verkennen. Halverwge trillen de benen van beppie van inspanning, terug wordt het schemerig en kunnen we net op tijd stoppen bij een onfortuinlijke bestuurster uit de 1e groep, een boom stond in de weg. Gelukkig niks aan de hand en kunnen we na wat wachten stuiteren we weer verder. Boven op de zojuist geprapareerde skipiste hebben we prachtig uitzicht over het verlichte dorp en dalen we af terug naar onze basis. Vermoeiend, maar dit was wel gaaf en ben m'n moeder niet verloren(al scheelde het niet veel). Wellicht is het een idee voor mensen die van hun schoonmoeder af willen:-).

M'n ouders zijn bang dat ik in de US blijf hangen en grenzen worden verlegd: ze verkiezen Franrijk boven de US. Ze proberen ze me te koppelen aan de leuke Franciase uit Lyon, moet alle skiespullen inleveren, maar vindt het niet erg om even met haar te praten hoor ;-).

Thuis snel douchen en uit eten met m'n Collega Bretta en Joey. Pff, 1 Biertje is al genoeg. Joey valt bij thuiskomst direct in slaap op de relaxstoel en waggelt later door het huis naar boven, nee daar slapen m'n ouders Joey hhaha. Helaas snurken de gasten wat zorgt voor een onrustigge nacht,ppff.

Zaterdag 29 december Exit Vermont :-(
Schoonmaken, inpakken en weer terug naar Boston. Terug nog ff stoppen bij een antiekzaak, met heel veel zooi, maar ook lekkere koffie en homemade gebak,mmm.


's Avonds best moe, maar toch naar Kelly, ze geeft een housewarming. Pick Rachel op en gaan op pad naar , wat een klereeind weg zeg. We rijden ook nog verkeerd en missen de helft van de Patriots en Celtics game. De Patriots verwennen de sportliefhebber van New England en winnen ook hun laatste wedstijd van het seizoen en behouden hun ongeslagen status(16 gewonnen, o verloren; een perfect game). De Celtics winnen gelukkig ook weer. In de kelder wordt driftig rockband gespeeld een uitgebreide versie van Guitar hero. Ik probeer het spelletje beirut, waarbij je 25ct in een bekertje bier moet mikken, lukt dit dan drinkt de tegenstander dit op.Al ben ik er niet goed in behoudt ik hier een ongeslagen status.


Wederom krijg ik weinig slaap en breng ik de auto de volgende dag duf terug.










Geen opmerkingen: