zondag 3 februari 2008

Superbowl Sunday

03 feb 2008 Zondag-Suberbowl Sunday!

What's up in Boston?


De afgelopen week(en) gat het 'normale' leven gewoon door. Doden in Irak, shietpartij in Dorchester(al weer), problemen in Kenia, de Americaanse Economie hapert, ...


Is dit dit wereld nieuws in Boston? Ja ook, maar alles lijkt te draaien om meer belangrijker dingen: " Guiliani quit", "Clinton the winner"," Mc tops Romney in Fla.", "Obama...., "Brady's ankle...', "Patriots run for perfection".


Moge duidelijk zijn in boston lijkt de wereld te draaien om twee dingen, voorverkiezingen en natuurlijk de Americaans FootBall, Superbowl XLII.Elk praatprogramma en nieuwsbulletin gaat over de voorverkiezingen of de Patriots.


Ze kunnen hier niet gewoon 1 verkiezing houden, allereerst moet er oneindig veel campagne geld(echt honderden miljoenen) uitgegeven worden om de democratische en republikeinse kandidaat te kiezen en dit duurt eeuwig.


En dan ter afwissewling is er football: Tom Brady heeft z'n enkel in getaped, niet op de training, elke dag een hele sectie over Football, jeses.Wat een hype, volgens mij is het dit jaar met de run voor perfectie wel echt heel erg gek. Enfin, gelukkig wordt het nieuws dinsdagmorgen geopend met echt belangrijk headline nieuws: Britney is naar het ziekenhuis gebracht, vage beelden van een auto en een ziekenhuis...


Superbowl dan maar weer, de krant staat vol van records, chronlogien en tabelletjes.
Suberbowl tickets zijn beschikbaar voor $77000 dollar of een suite voor $224825, maar ja dan heb je ook tickets voor een game waarbij New Engelands trots een histroisch perfect seizoen(alle 19 wedstrijden gewonnen) in de boeken gaat schrijven.
Vrijdag doet PerciVIa mee in de gekte, we hebben een Patriots Potluck Suberbowl XLIII lunch.
M'n Stamppot boerenkool levert veel positieve reacties op, enfin daar moet ik het ook van hebben, goede opmerkingen over de het de aankomende Zondag of de vertononde Patriots DVD is niet mijn sterkste punt. Eten lukt wel goed en ook veel:-).
---SUPERBOWL SUNDAY---
Alle voorbeschouwingen wijzen op een game van de eeuw. Het is Superbowl Sunday 17:30 op naar Tommy Doyles! De bigscreen laat de voorprwt beginnen de teams komen het veld op. De giants zijn de underdog, maar oopassen Patriots! De 1st quatar begint, spanning alom, patriots zijn niet top maar gelukkig geen NY Giants Touchdown, wel een fieldgoal:3-0.


Tijdens de comercial breaks(reclame), is het opmerkelijk stil, iedereen kijkt naar de te dure commercials. 23 miljoen voor een spotje van 30 seconden of iets dergelijks, te veel in elk geval. Madonna kreeg 10 miljoen voor een haar minimale bijdrage aan een spotje van euh... , ti's dat een collega fan me erop wees dat er een spotje kwam waar madonna veel geld voor kreeg anders had ik het niet gemerkt. We kunnen juichen: de patriots hebben een touchdown,3-7,YES, high five! Barman Pat(patrick) is er nog niet gerust op dat de Pats winnen en blijft nerveus, niet goed roek , niet goed john verteld ie me. Spannend blijft het wel we juichen voor goede verdedging van de Pats, een bijna Touchdown, dan een goede pass van NY Giants quaterback Manning. de Giants dringen wederom de red zone van de Pats binnen. Dan een onmoglijke catch boven het hoofd en hij laat de bal niet valllen, damn, touchdown Giants.


De patriots komen nog dichtbij maar de tijd dringt, helaas is QB Tom Brady niet goed genoeg vanavond, de druk te hoog? We verliezen, Pat kan geen woord meer uitbrengen, tijd om naar huis te gaan.


Reletevatie dan maar , dit heb ik weer mee mogen maken, vondt het toch leuk, whats next?
http://www.azsuperbowl.com/sponsor_faqs.aspx
http://www.azsuperbowl.com/

Geen opmerkingen: