dinsdag 11 september 2007

Brisbane-> Murwillumbah

(Helaas lukt het deze keer geen foto's te uploaden en toe te voegen. Sorry,maar zal ze op m'n space zetten)...
Australie-day 09-10SEP07 Brisbane-> Murwillumbah

Vandaag naar Murwillumbah iets zuidelijker van Brisbane. Langs prachtigge, wel toeristische, stranden met hele hoge sterke golven. In Surfers Paradise nemen we tijd voor een verfrissend duik. Golven van 2 meter zijn hier heel normaal, tof man. In het begin zijn de golven nog behoorlijk ver weg en wil ik eigenlijk verder de zee in om de echte golf-toppers te testen, maar de kustwachten zijn hier behoorlijk streng. Plots een mooie golf en dan nog een ik tol een aantal keren door het even daarvoor kniehoge water, direct weer een enorme golf ben even de richting kwijt en kom buiten adem weer boven, pfff. Dat gaat een aantal keren zo door als gevolg dat ik me na een tijdje buiten adem naar het strand probeer te bewegen. Hehe dat was leuk, wat en kracht zit er in die golven. Net als ik er weer uit bent volgt ook een waarschuwing door de luidsprekers, niet ver de zee in!
Na het zoeken van een motel even eten, ff biljaten en “praten” met een local.

Australie-day 09-10SEP07 Murwillumbah

Vandaag bestaat de dag uit de beklimmen van de Mt Warning. Een 1200m hoge voormalig vulcaan.
Door het regenwoud omhoog klimmen. Binnen een paar tellen staat het zweet op m’n rug al wordt m’n enthousiastme wat getemperd door het rustigge tempo van Gijs. Het laatste stuk is het leukst, echt klauterwerk met een ketting langs de steenen om je zo nodig omhoog te trekken. Bovenop is het zicht adembenemend tot in de verre omtrek kun je rondom kijken. Af en toe kun je lachen om de medeklimmers die hevig hijgent ook de top berijken.
Op de terugweg stap ik per ongeluk op een 2 meter lange carpet phyton en glij bijna uit, gellukig is deze niet giftig.

Op de terugweg via een mooie route, over een zandpad, in een klein dorpje nog ff wat ouwehoeren met wat locals. Een van de locals verteld dat hij was ontslagen omdat hij een dooie slang (de levende wou niet) in de kantine had gegooid en veel paniek had veroorzaakt onder vooral de mexicanen, haha.
Morgen m’n pasppoort weer ophalen in Coffs Harbour, was het vergeten op de heenweg.

Geen opmerkingen: