zondag 9 september 2007


Australie-day 6&7- 07/08SEP07-Armidale->Stanthorpe->Brisbane.

Na een rustig onbijt kijk ik met Gijs even waar we heen (kunnen) gaan.
Door het glooiend landschap met vele kooien en schapen en bruine en groenformaties rijden we richting Tenterfield. Bij een aantal rotsformaties stoppen we, een aantal stenen die bovenop een 10 meter rotsblokken liggen lijkt er zo af te kunnen vallen. Gijs denkt deze wel ff eraf te kunnen duwen, kan hem niet echt overtuigen van zijn onglijk, maar ben ervan ovetuigd dat ie me straks toch minstens op lunch moet trakteren, nu ie toch echt ongelijk heeft, zelf big John krijgt er zoasl verwacht geen beweging in. Gijs wil liever toch weg, bang dat de rotsblokken door ons toedoen toch omdonderen en ons daarmee in grote problemen brengt(haha).
In Tenterfield f lucnhen en dan op zoek naar wat bezienswaardigheden in een van de Nationale parken. Van een van de trotse loccals horen we dat dit plaatsjemet 3300 inwoners een speciaal plaatsje is. Hier is namelijk de brief gemaakt/verstuurd die de natie Australie natie maakte.
We gaan verder naar Bald Rock National Park waar we de grootste geexposeerde granieten blok (lxbxh=750x500x200) moeten kunnen zien.
We maken een leuke bergwandeling met onderweg de natuurlijk poorten van stenen met een diameter van minimaal 6 meter, leuk om hier onderdoor te lopen.Eenmaal bovenop geklauterd is het zijn de vergexichtend echt adembenemend met een stijl aflopend glooiend steen, dat valt niet tegen. Nog wat verder blijk ik op het hoogste punt te zitten. (±1300m). Ik ontdek een soort lessenaar met een soort logbook. Teken mezelf maar in en roep gijs dit ook te doen, indrukwekkend is deze berg/blok graniet die hier al 220 miljoen geleden is ontstaan zeker, maar dat je ook hier een logboek moet invullen verbaast me nog meer.(al ontbrak de procedure wel).
Nog wat klauterend en genietend in het zonnetje gaan we nu van een van de minst stijle helling naar beneden. Jesus wat stijl, even wat grotere helling als op de loopband bij bruunsmoa.
Gijs weigert een stukje zandweg op te rijden, dat betekent wel 60 km omrijden en een leuke route gemist. Jammer, maar we komen toch in Stanthorpe aan. Ik neem een motel met internet verbinding zodat ik Joost nog kan skypen en z’n kadoo virtueel kan geven. Gijs zit 500m verderop.
Even eten in de lokale pub/eetcafe. Tussen de locals en met een spannende rugby wedstrijd eten verorberen we wat lokale lammetjes.
Gijs wil hierna nog stappen, daar ons eerder gevraagd was om in de lokale Pub aan de overkant van karaoke te genieten, gaan we daar een biertje drinken.
Het wordt een vreemde avond. De Aussies zijn over het algemeen moeilijk te verstaan en te begrijpen. Met een sloot drank erin wordt het er niet beter op. Ondanks dit maak ik veel contact alle localen hier en heb veel lol. Karaoke met Alan en verlaat uiteindelijk (te) laat de Pub als Aussie genaamd Stingie (je geeft je Mates hier een bijnaam begrijp ik van Slinkie, alias Stefan).
Thanks Mates.....

Australie day 7, 08SEP07. Stanthorpe-Brisbane

Vandaag vetrekken we weer naar de kust, Brisbane. Ben sinds de 2de dag hier verkouden en niet helemaal fit. Vandaag is het er ook niet beter op geworden. Het is vast door het temperatuursverschil en de koele nachten bij bij gijs thuis. Het kan ook komen door het slaapgebrek en soms vermoeiende gesprekken met Gijs en de andere locals hier, maar het komt vast niet door door het XXXX bier van de afgelopen avond. Hoe dan ook gaan we niet al te fit op weg. Via een Idillische wijnroute door de wijn en boom gaarden van Australie komen we langs Warwick en pikken we ook TooWoomba nog mee. De Hollandse hits CD flikker ik er maar uit, wat een foute muziek(maar toch bedankt Sietse, vooral namens gijs)..Het leek een hele verbetring na een CD vol foute Gijs muziek met o.a. de spritzen of zoiets(duitse knijters volgens Gijs)?
De vrolijkheid begint nu met “begin de dag met een dansje” gevolgd door vele johnnie gerelateerde hits(bedankt nog Sander) komt Brisbane uiteindelijk toch in zicht.
Na inchecken in de hotels de stadt verkennen en eten a/d rivier. Helaas komen we geen enkele hippe club binnen daar gijs nogal outdressed is, jammer mischien morgen?

Geen opmerkingen: